Tomaatti-papukeitto

4 annosta

1 rkl öljyä
1 dl puuroriisiä
2 sipulia
8 dl vettä
4-6 kypsää tomaattia
1 pussi (400 g) vihreitä pakastepapuja
1 porkkana
3-4 valkosipulinkynttä
1 yrttiliemikuutio
1 nippu basilikaa
½ tl mustapippurirouhetta

Kuumenna öljy ja lisää puuroriisi sekä hienonnetut sipulit. Kuullota sipuleita hetki, jotta ne pehmenevät. Lisää vesi ja paloitellut tomaatit, anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.

Lisää pavut, suikaloitu porkkana, hienonnetut valkosipulinkynnet sekä liemikuutio. Anna kiehua kunnes riisi ja porkkananpalat ovat kypsiä. Mausta mustapippurirouheella ja tuoreella basilikalla.

Meksikolainen maissikeitto

5 annosta

1 rkl öljyä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
4-5 tuoretta tomaattia
3 tlk (a' 400 g) tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
1 rkl sokeria
1 tlk (340 g) maissia suolaa, mustapippuria, persiljaa ruokakermaa

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paloitellut tomaatit. Kuullota kunnes tomaatit pehmenevät. Lisää tomaattimurska, sokeri ja laakerinlehdet. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

Lisää maissit ja jatka keittämistä 5 minuuttia. Mausta lopuksi ruokakermalla, suolalla ja mustapippurilla. Koristele ennen tarjoilua runsaalla persiljasilpulla.