Vastuullisuus

____________________________

Pohjoisen energiatehokkaat kasvihuoneet

Kasvihuoneet on suunniteltu ja rakennettu energiatehokkaiksi pohjoisen kylmiin oloihin. Pienemmässä kasvihuoneessamme on kaksinkertainen muovikalvo, joiden väliin jäävä ilma eristää hyvin lämpöä. Suuremmassa kasvihuoneessa on säädettävät lämpöverhot, joiden tavoitteena on energiatehokkuuden lisäksi säädellä kasvien valo-olosuhteita.

Lämpöä omasta laitoksesta

Puutarhalla on oma lämpölaitos, joka tuottaa lämpöä kasvihuoneiden tarpeisiin. Pääasiallisena energianlähteenä käytämme Kajaanissa sijaitsevan Pölkky Oy:n sahan sivutuotteena syntyvällä hakkeella.

Puhdas vesi takaa turvallisuuden

Puutarhan kastelussa käytetään puhdasta pohjavettä. Puutarhalta kastelusta tuleva ravinnepitoinen ylijäämävesi toimitetaan Kajaanin vedelle puhdistettavaksi, eivätkä puutarhan ylijäämälannoitteet päädy rehevöittämään lähiympäristöä.

Ruokahävikin minimoiminen

Seuraamme kasvuolosuhteita jatkuvasti reagoiden niiden muutoksiin nopeasti, jotta ruokahävikkiä lisääviä ongelmia ei pääse syntymään. Ruokahävikkiä pienennetään myös tuotteiden oikeanlaisella varastoinnilla, sekä säilyvyyttä parantavilla, kestävillä ja uudelleen kierrätettävillä pakkauksilla.

Lähituotteiden logistiikka

Lähiruoan kuljetusmatkat ovat lyhyet, jolla parannetaan tuotteiden
ekologisuutta. Paikalliset yrittäjät Rönkkö Oy ja Akonlahden
Puutarha Oy huolehtivat tuotteiden logistiikasta Parkinniemen
puutarhalta eteenpäin.

Laatutarha-ohjeisto

Parkinniemen puutarhalla on käytössä Laatutarha-ohjeisto, jonka tavoitteena on varmistaa tuotteiden kestävä ja turvallinen tuotanto.

Lue lisää: Laatutarhaohjeisto ja IP Kasvikset Perussertifiointi